Eveniment de lansare a strategiei de cooperare a Elveției cu Republica Moldova 2018-2021

20.04.2018 13:28

 

Elveţia a lansat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021. Pentru implementarea strategiei, Guvernul Confederaţiei Elveţiene alocă 46.9 milioane de franci elveţieni (echivalentul a 39.8 milioane de euro sau 797 milioane de lei moldoveneşti). Evenimentul a avut loc în Palatul Republicii miercuri, 18 aprilie

La eveniment au participat:

Simone GIGER, Directoare, Biroul de Cooperare al Elveţiei în Moldova

Tudor ULIANOVSCHI, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Republica Moldova

Krystyna MARTY LANG, Secretară Adjunctă de Stat, Departamentul Federal al Afacerilor Externe (DFAE), Elveţia

Monica BABUC, Ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Republica Moldova

Svetlana CEBOTARI, Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Republica Moldova

Lilia PALII, Secretară Generală a Guvernului, Republica Moldova

Irina VLAH, Guvernatoare (Başcan) a UTA Găgăuzia, Republica Moldova

Barbara BOENI, Şefa Direcţiei Eurasia, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare SDC

Realizarea strategiei este coordonată la nivel de ţară de Biroul de Cooperare al Elveţiei, care este oficiul local al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi reprezentanţa Ambasadei Elveţiei în Republica Moldova.

În următorii patru ani, SDC, în strânsă cooperare cu Guvernul Republicii Moldova, sectorul privat şi societatea civilă din ţară, îşi propune să contribuie la sporirea bunăstării populaţiei şi coeziunii societăţii moldoveneşti, dând prioritate incluziunii sociale a grupurilor marginalizate.

Directorul Şcolii, doamna Valentina Pavliuţcaia,  a participat la eveniment Împreună cu încă doi directori ai şcolilor profesionale, care  realizează învăţământul dual în cadrul Proiectului „Reforma Structurală în învăţământul Profesional Tehnic în Republica Moldova” finanţat de Ministerul Federal German pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) .